دوره جامع آموزش طراحی سایت
با شرکت در یک دوره خوب می توانید سرعت پیشرفت خود را چند برابر کنید. دوره جامع کنترل وب یک دوره معمولی نیست!
آموزش css + آموزش cssنویسی در وردپرس و المنتور
در این قسمت از مقالات کنترل وب میخوایم آموزش css و مفهوم زبان css رو با هم بررسی کنیم و ببینیم که در مسیر طراحی سایت ،آموزش css چه جایگاهی داره و ببینیم که با آموزش css چه قسمت هایی از سایتمون رو میتونیم طراحی کنیم و استفاده از زبان css مربوط به کدوم قسمت از طراحی سایت میشه. پیشنهاد میکنم که اگر در ابتدای مسیر هستین، قبل از شروع آموزش css، ابتدا مقاله آموزش html رو مطالعه کنین و بعد این مقاله رو بخونین.
برای شروع آموزش css، ابتدا بیاین یه نگاهی به تاریخچه این زبان بندازیم.
تاریخچه زبان css:
فرض کنین که وقتی که سایت های مختلف رو باز میکردین، میدیدن که همه شبیه به همه و با یک سری نوشته بی روح، با شکل و ظاهر تکراری و بدون رنگ و لعاب و خسته کننده مواجه میشدید. به دنیای قبل css خوش اومدین!!
اگر بخوایم که تاریخچه ساخت css رو بدونیم، باید بدونیم که دنیای بی رنگ و لعاب و بی روح قبل از css ، شخصی به نام hakon wium lie یکی از افراد فعال در CERN رو به سمت این ایده سوق داد که چرا صفحات وب سایت ها مثل صفحات روزنامه نمیتونن دارای شکل ها و قالب های متنوعی باشن؟ این جا بود که ایده توسعه css تونست دنیای وب رو از لحاظ ظاهری و به مرور با انتشار نسخه های مختلف css تغییر بده و از قالب های بی روح و خشک اون زمان، به صفحات جذاب و رنگی رنگی که میبنیم تبدیل کنه. بنابراین در ۱۰ اکتبر ۱۹۹۴، زبان css توسط hakon wium lie عرضه شد و روح رو در کالبد بی جان صفحات وب دمید.
واژه css مخفف چیست؟
واژه css کوتاه شده عبارت Cascading Style Sheets هست.
کاربرد زبان css چیست؟
برای اینکه آموزش css رو شروع کنیم، اول یه نگاهی به کاربرد این زبان بندازیم. اگر آموزش html رو دنبال کرده باشین،میدونین که به کمک زبان html میتونیم ساختار سایت رو مشخص کنیم و اگر یک سایت رو به یک ساختمان تشبیه کنیم، اسکلت بندی یک ساختمان رو ایجاد کنیم. حالا اگر بخوایم که به یک ساختمان ایجاد شده، طراحی نما، گچ کاری ها،طراحی داخلی و غیره بدیم چه کار باید بکنیم؟
اینجاست که آموزش css به عنوان مفهومی جدید به دایره کلمات تخصصی طراحی سایت وارد میشه.اگر بخوایم که به سخاتار ایجاد شده توسط زبان html ، طرح و نقش ببخشیم و به عبارتی اگر بخوایم که به این ساختار کلی،روح ببخشیم و از لحاظ گرافیکی و ظاهری تغییراتی که میخوایم رو اعمال کنیم این جاست که زبان css وارد میشه و به عنوان روح کار طراحی سایت، در کالبد سایت دمیده میشه و باعث میشه که پای انواعی از خلاقیت های طراحی وارد کار طراحی سایت بشه.در واقع زبان css یک زبان برای طراحی صفحات سایت و همچنین ساخت مشخصات ظاهری اسناد و اطلاعت سایت شماست. در مثالی دیگ اگر یک انسان رو مثل یک سایت در نظر بگیریم ،css مثل لباس و تیپ و ظاهر فرد میمونه.
پیشنیاز های آموزش css چیست؟
برای شروع آموزش css نیازه که با زبان html آشنا باشین یعنی بتونین که تگ های زبان html رو به خوبی بشناسید، کاربرد هر کدوم از اونها رو بدونین.بنابراین اگر با این موارد آشنایی کافی ندارین بهتره که اول سراغ آموزش html برید و بعد به سراغ یادگیری css بیاین.
آیا css یک زبان برنامه نویسی است؟
به دلیل اینکه زبان css درست مثل زبان html ویژگی های یک زبان برنامه نویسی رو نداره، زبان css یک زبان برنامه نویسی محسوب نمیشه.
یادگیری css سخت است؟
به دلیل اینکه زبان css یک زبان برنامه نویسی نیست بادگیری زبان css کار دشواری محسوب نمیشه و با تمرین و آموزش های درست خیلی سریع میتونین به این زبان مسلط بشین و نیاز های خودتونو از لحاظ طراحی با اون برآورده کنین. در واقع آموزش css به دلیل آزادی که در استفاده از استایل ها در طراحی به شما میده، خلاقیت شما رو افزایش میده و همین موضوع باعث میشه انگیزه شما برای یادگیری بیشتر بشه .
زبان css مربوط به فرانت اند یا بک اند؟
اگر بخوایم که به این سوال پاسخ بدیم، تعریف مفهوم بک اند و فرانت اند رو به طور مختصر بررسی میکنیم. به طور کلی هر چیزی که مربوط به کارای ظاهری سایت باشه در حیطه قسمت فرانت اند قرار میگیره و توسط مرورگر ها به کاربر نمایش داده میشه وتعامل با چیزایی که به سرور های سایت مربوط میشه(مثل پایگاه داده و …) مربوط به بخش بک اند سایت هست. بنابراین زبان css به دلیل اینکه طراحی ظاهر سایت رو برای ما فراهم میکنه مربوط به بخش فرانت اند سایت ماست.
آیا به کمک فقط css میتوان یک سایت طراحی کرد؟
با آموزش css و آموزش html میتوان یک سایت رو از لحاظ ظاهر سایت به خوبی طراحی کرد و بخش فرانت اند رو کاملا به کمک این دو پیاده سازی کرد. البته اگر بخوایم سایت های مدرن تری طراحی کنیم ممکنه که کمی جاوااسکریپت هم نیاز داشته باشیم. ولی فقط با داشتن دانش html و css طراحی قسمت فرانت اند یک سایت امکان پذیره.
نسخه های مختلف css:
از موقعی که زبان css عرضه شد تا به امروز ، ۳ نسخه از زبان css انتشار یافته که در حال حاضر، همه ما از نسخه css3 استفاده میکنیم که این نسخه نسبت به سایر نسخه ها با ساختار ماژول بندی شده عرضه شد و امکانات بیشتری رو در اختیار طراحان سایت قرار میده.
کتابخانه های زبان css:
با انتشار نسخه سوم از زبان css یعنی css3 توسعه دهندگان مختلفی با توسعه کتابخانه هایی برای زبان css استایل دهی با این زبان رو راحت تر کنن.در واقع با در اختیار داشتن کتابخانه های css میتونین که با استفاده از یک سری استایل آماده و با آزادی کمتری در طراحی، از کتابخانه های css استفاده کنین. برخی از این کتابخانه ها :tailwind css،material ui،semantic ui،bootstrap و … .
توی این مقاله از کنترل وب سعی کردیم که یک شناخت کلی رو از مفهوم css پیدا کنیم و کاربرد و جایگاه زبان css رو در طراحی سایت بشناسیم. توجه کنین که یادگیری css بدون تسلط به html امکان پذیر نیست. پس ابتدا برای شروع یادگیری و ورود به دنیای جذاب طراحی سایت از html شروع کنین!