آموزش وردپرس
آموزش وردپرس برای کسانی که قصد دارند سایت داشته باشند و به راحتی بخش های مختلف آن را مدیریت کنند ضروریست. اگر برای روزهای اول در مورد دنیای طراحی سایت کنجکاو شدید احتمالا اسم وردپرس رو بیشتر از هر واژه ی دیگه ای شنیدین و براتون سوال پیش اومده که اصلا این وردپرس چی هست ؟!
وردپرس چیست ؟
وردپرس در واقع قوی ترین و محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا است. سیستم های مدیریت محتوا در واقع نرم افزار های تحت وب هستند که در یک سایت، به مدیران سایت این امکان را میدهند که محتوای مورد نظرشان در سایت را مدیریت کنند. که این محتوا در یک سایت شامل عکس، ویدیو، صوت، نوشته، نظرات کاربران و… میشه.دقیقا مثل محتوایی که الان دارید توی همین صفحه آموزش وردپرس سایت کنترل وب مشاهده میکنید.
دیدن دوره جامع آموزش وردپرس چه مزایایی دارد؟
آموزش طراحی سایت روی وردپرس از صفر تا سطح کدنویسی روی وردپرس✔️
عدم نیاز به سایر منابع آموزشی به دلیل پوشش کامل همه آموزشها در این دوره✔️
آموزش المنتور بصورت تخصصی✔️
توانایی شخصی سازی بالای وبسایتها به علت گذراندن فصل کدنویسی روی وردپرس در این دوره✔️
امکان طراحی یک سایت فروشگاهی برای کسب و کار خودتان✔️
کار کردن بصورت فریلنسری و درآمد بالا از طراحی سایت✔️
استخدام و شروع به کار در شرکت های طراحی سایت✔️
کسب درامد از پشتیبانی وبسایت های وردپرسی✔️
چند درصد از وبسایت های دنیا از وردپرس استفاده میکنند؟
از بین سیستم های مدیریت محتوای موجود مثل جوملا(joomla)، دروپال(drupal)، تکست پترن(textpattern)، اکسپرشن انجین(experssionengine) و… بدون شک وردپرس (wordpress) محبوب ترین و قوی ترین سیستم مدیریت محتواست چرا که اگر به تصویر نمودار پایین نگاه کنید متوجه میشوید که طبق آخرین بررسی در سال 2022 حدود 43٪ از وبسایت های کل دنیا (نوار طوسی رنگ) از وردپرس استفاده میکنند و از بین سیستم های مدیریت محتوا، وردپرس حدود 65٪ سهم رو داره (نمودار سبز رنگ ) که البته تعداد سیستم های مدیریت محتوا بیشتر از تعداد نمودار پایین است که در تصویر فقط 15 مورد مهم تر ذکر شده است.
سهم وردپرس در بین بقیه ی سیستم های مدیریت محتوا :
تاریخچه سیستم مدیریت محتوای وردپرس :
وردپرس اولین بار در سال 2003 منتشر شد و با زبان برنامه نویسی php (پی اچ پی) ساخته شده بود. در ابتدای کار وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا نبود بلکه یه سیستم وبلاگ نویسی خیلی خوب بود که بعدها با پیشرفت و توسعه به این جایگاه عالی رسید. پایگاه داده وردپرس با MySQL پشتیبانی می شود که یک دیتابیس بسیار قوی و نامحدود می باشد. رایگان بودن وردپرس یکی از برترین مزایای اون هست.
نام وردپرس را کریستیان اِسلک که دوست مت مولنوگ(همان توسعه دهنده اصلی وردپرس)، پیشنهاد داد. از آن روز به بعد وردپرس به طور چشمگیری پیشرفت کرد و تبدیل به معروف ترین و کابردی ترین سیستم طراحی سایت و وبلاگ نویسی شد.
در سال 2005، نسخه 1/5 وردپرس آماده شد و نام Strayhorn را به آن دادند همچنین این نسخه 900 هزار بار دانلود شد که واقعا عدد شگفت انگیزی بود.
چرا برای مدیریت سایتمون از وردپرس استفاده کنیم ؟
وردپرس علاوه بر صد در صد رایگان بودن به عنوان یک ویژگی شاخص، وردپرس از ویژگی های قدرتمند زیر هم برخورداره :
بحث امنیت وردپرس : فرض کنید که یک سایت وردپرسی ساخته اید و به دلیل عدم آگاهی به مبحث امنیت وردپرس و اشتباهات رایجی مثل انتخاب یوزر پسوورد ضعیف، استفاده از افزونه های جانبی غیر اورجینال و دستکاری شده ویا استفاده از قالب های غیر معتبر سایتتون به راحتی هک میشه و تمام زحماتی که برای ساخت اون کشیدید در یه لحظه به باد میره.
اینجاست که معمولا متاسفانه تقصیر رو گردن وردپرس میندازن و کم کاری خودشون توی رعایت نکات امنیتی سایتشون رو گردن امنیت وردپرس میندازن. در صورتی که هسته ی اصلی وردپرس از امنیت بالایی برخورداره و با بروزرسانی های متعدد و رفع ایرادات توی هر آپدیت و عیب یابی دقیق توسعه دهندگان وردپرس این امنیت روز به روز برای کاربران بیشترهم میشه.
افزونه های وردپرس : بهترین قابلیتی که در وردپرس وجود داره وجود افزونه های خیلی زیاد و قدرتمنده افزونه های وردپرس در واقع تیکه کدهای نرم افزاری هستن که با نصب اون ها روی وردپرس میتونید ویژگی ها و امکانات موردنیازتون رو به سایتتون اضافه کنید و نیازهای خودتون رو به راحتی برطرف کنید. از افزونه های ضروری وردپرس میشه به افزونه های سئو وردپرس و فروشگاه سازهایی مثل ووکامرس برای سایتهای فروشگاهی اشاره کرد.
تعداد بسیار زیادی افزونه در وردپرس وجود داره که میتونید از طریق خود مخزن وردپرس اونارو نصب کنید.تعداد زیادی از این افزونه ها کاملا رایگان هستند و میتونن نیاز های شما توی کسب و کارتون رو برطرف کنن اما تعدادی از این افزونه هاهم غیر رایگان و پولی هستن که توسط تولیدکنندگان ایرانی یا خارجی ساخته شدن و میتونید از سایتهای معتبر خریداری کنید.
قابلیت شخصی سازی در وردپرس : ممکنه این سوال براتون مطرح باشه حالا که داریم از یک بستر آماده برای طراحی سایت استفاده میکنیم، چه طور ظاهر و قابلیت های دلخواه رو بهش اضافه کنیم ؟! وردپرس از قالب های رایگان و غیر رایگان بسیار متنوعی استفاده میکنه که با استفاده از یک قالب مناسب و شیک از لحاظ ظاهر میتونین ظاهر دلخواه و متناسب با کسب و کارتون رو انتخاب کنید(قالب ها در واقع اسکلت کلی طرح سایت هستن که شما میتونید با محتوای خودتون اون رو کامل کنید) همچنین با استفاده از صفحه ساز ها در وردپرس مثل صفحه ساز المنتور و ویژوال کامپوسر میتونید بدون داشتن دانش کدنویسی و به راحتی شکل ظاهری دلخواه رو برای سایتتون به وجود بیارین.
جامعه گسترده وردپرس : فرض کنین که خودرویی رو تهیه کردین که توی بازار نمونه اون وجود نداره و فقط یک متخصص یا توسط گروه خاصی از متخصصان طراحی شده. اگر برای خودروتون مشکلی پیش بیاد چه کار میکنین؟
اولین راه حلی که به ذهنتون میاد اینکه پیش یک تعمیرکار خودروتونو ببرید تا تعمیرش کنه، حالا فرض کنین که اگر خودروتون محصولی باشه که تعمیر کار تا حالا مشابه اون رو ندیده، مسلما زمان و هزینه بیشتری باید صرف کنین تا خودرو شما به حالت اول برگرده و یا مجبور میشین که خودروتون رو پیش همون متخصص ببرین که محصول رو تولید کرده. اگر سایت شما رو مشابه مثالی که زدیم در نظر بگیریم استفاده از وردپرس در طراحی سایت میتونه به شما این امکان رو بده سایتتون یک محصولی باشه که استاندارد های این حوزه در اون به درستی رعایت شده و در صورت مشکل متخصصان متعددی هستند که در سریع ترین زمان ممکن مشکل شما رو رفع میکنن.
گر نگاه کلی به آمار بندازیم میبینیم که تا سال 2021 بیشتر از ۴۵۵ ملیون وبسایت در دنیا از وردپرس استفاده میکنن این به این معنی است که شما تنها نیستید، بلکه یک جامعه متعدد از متخصصان وردپرس وجود داره که با راه کار های متعدد میتونن مشکل سایت شما رو حل کنن و در سریع ترین زمان ممکن و با قیمت خیلی به صرفه تر نیاز شما رو برطرف کنن.
چه تعداد از وبسایت های دنیا از وردپرس استفاده میکنن ؟
سازگار برای سئو : سازگاری با موتورهای جستجوی قدرتمند از جمله موتورهای جستجوی گوگل، یکی دیگه از ویژگی های فوق العاده وردپرسه. در واقع سایتی که با وردپرس طراحی شده به صورت پیشفرض سئو شده نیست اما وردپرس طوری توسعه داده شده که اگر به درستی و اصولی مبحث سئوی سایت انجام بشه، شما میتوانید بدون هیچ مشکلی رتبه های یک گوگل رو فتح کنید.با استفاده از بهبود رتبه برای موتور های جست و جو میتونین کسب و کار خودتونو رونق چشمگیری بدین و سریع از رقباتون جلو بیفتین که در این بین افزونه های بینظیری مثل یواست سئو و رنک مث آماده اند تا به شما در رسیدن به این هدف کمک کنند.
منظور از قالب وردپرس چیست؟
یکی از ویژگی های خیلی جالبی که در وردپرس وجود داره، قابلیت قالب وردپرس هست. قالب ها(پوسته هایی هستن که با استفاده از اونا می تونیم ظاهر سایت رو به طور کلی تغییر بدیم. برای اینکه بیشتر مفهوم قالب در وردپرس رو متوجه بشیم، فرض کنین که سایت وردپرس مثل فردی میمونه که قالب وردپرس در واقع لباسی هست که اون فرد میپوشه. پس با قالب وردپرس میتونیم کاری کنیم که استایل ها و ظاهر های متنوع رو برای سایتمون ایجاد کنیم.چی از این بهتر؟
یکی دیگه از ویژگی هایی که وجود قالب در وردپرس رو جالب میکنه، اینه که تعداد خیلی زیادی قالب رایگان در مخزن قالب های سایت وردپرس WordPress.org وجود داره که میتونیم با انتخاب اون ها به عنوان قالب سایت میتونیم ظاهر سایت رو جذاب تر کنیم. همچنین تعداد خیلی زیادی قالب غیر رایگان هم وجود داره که برای انواع مختلف سایت ها توسعه داده شدن و امکانات خیلی زیادی رو با توجه به نوع سایت برای سایتمون فراهم میکنن. همچنین می تونیم برای سایتمون قالب اختصاصی هم داشته باشیم و با ظاهر و شکل دلخواهمون طراحی قالب رو داشته باشیم.
قابلیت فارسی سازی:
به دلیل استفاده گسترده از وردپرس در سراسر جهان، وردپرس علاوه بر زبان های مختلف ،برای فارسی زبانان جهان نسخه فارسی رو ایجاد کرده که به راحتی میتونین از اون استفاده کنین.
بنابراین اگر به زبان انگلیسی تسلط ندارین یا با زبان مادری راحت ترین وردپرس به فکر شماست!
راه اندازی بسیار سریع و آسان:
به جرئت میتوان گفت که وردپرس با تمامی امکانات متنوعی که داره، با چند کلیک ساده و به راحتی آب خوردن! نصب میشه و میتونین از امکانات اون استفاده کنین!
برای اطلاع از چگونگی و نصب وردپرس، مقاله نصب وردپرس رو بخونین.
آپدیت های قدرتمند:
وردپرس برای اینکه بتونه جایگاه خودشو به عنوان پادشاه سیستم های مدیریت محتوا(cms) در جهان حفظ کنه، با بررسی و عیب های هسته وردپرس توسط متخصصان و همچنین نیاز سنجی برای برطرف کردن نیاز های کاربران، بروزرسانی های قدرتمند و متعددی رو منتشر میکنه و در واقع خیال استفاده کنندگان رو از لحاظ پشتیبانی مسئولانه برطرف میکنه!